Родата ми донесе 2 литра овче мляко в неделя с идеята да се пробвам като мандраджия.
Като се информирах за технологията на сиренеправенето в понеделник и ми стана ясно, че тая няма да я бъде, защото има операции през 3-4 часа, което не може да се получи ако човек е на работа. Та реших млякото да го квасим, добре ама взех, че го забравих вечерта и на сутринта във вторник като тръгнах да го варя се получи извара.
И за да употребя тази извара направих въпросните кюфтета.
Ето и самата рецепта:
изварата от 1 литър овче мляко (другата половина от изварата стана на псевдо Рама Крем Бонжур ;-) )
1 чаша царевични зърна (от консерва или замразени)
1 пакет сурими
3 с.л. кисело мляко
1-2 с.л. олио
2-3 с.л. горчица
50 гр. кашкавал (настърган)
1 яйце
2-3 с.л. картофено пюре на прах (понеже консистенцията беше доста течна)
подправки - сол, пипер, който - каквото...
смлян корнфлеЙкс за овалване
Изварата се пасира заедно с подправките, олиото и киселото мляко.
Суримите и царевицата се смилат "на кайма", всичко се смесва и се оформят кюфтета, които се отъркават в корнфлейкса.
Аз моите кюфтета ги пека на силиконова подложка, в предварително загрята фурна на 200°С, за около 30 минути.
На който му се занимава и няма проблеми с килограмите, може да ги изпържи. Понеже изварата от овче мляко е бая мазничка, ако ще се пържи може да се икономиса олиото в сместа.
псевдо Рама-та се прави като се пасира извара с малко кисело кляко, накълцани кисели краставички, чесън (2-3 скилидки), сол, копър и по желание олио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар